Iskusni srbijanski stručnjak preuzeo reprezentaciju Sirije
Foto: EPA

Veselin Matić vodi Sirijce u kvalifikacijama za SP

Iskusni srbijanski stručnjak preuzeo reprezentaciju Sirije

Košarkaška reprezentacija Sirije će u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo imati novog selektora, a riječ je o srbijanskom stručnjaku Veselinu Matiću.

Prve zvanične utakmice, pod trenerskom palicom Matića, Sirija će odigrati u novembru, kada i starta azijski dio kvalifikacija za naredni Mundobasket.

Veselin Matić je dobro poznato trenersko ime na prostorima bivše Jugoslavije, a trenerskim poslom se počeo baviti 1988. godine. Ovaj trener je već imao dodira s azijskom košarkom, s obzirom da je na FIBA-inom Kupu Azije 2015. godine predvodio reprezentaciju Libanona.

Matić je kao asistent radio u reprezentaciji bivše Jugoslavije, Crvenoj Zvezdi i Partizanu, dok je kao šef stučnog štaba predvodio, također, Crvenu Zvezdu, OKK Beograd, Freiburg, Poloniju, Koln, reprezentaciju Poljeske, Kalev, reprezentaciju Irana i Libanon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi