Island od minus jedan do plus osam na kraju

Drugo poluvrijeme Alžir izgubio devet razlike

Island od minus jedan do plus osam na kraju

Favorizirani Island uspio je tek u nastavku utakmice slomiti otpor Alžira za prvu pobjedu na ovom prvenstvu 32:24. Sedmerostruki prvaci Afrike su u visokom ritmu odigrali prvo poluvrijeme, ali se nakon samo par minuta u nastavku ostali bez "gasa".

Alžir je poveo sa visokih 6:0, vodio je 7:3, ali je u posljednjih pet minuta prvog dijela Island pokažnjavao pogreške, izgubljene lopte, te je do odmora došao na -1 (12:13). U nastavku je dvije minute dobio Filah, Alžir je četiri minute ostao bez gola i to se odrazilo na rezultat. Island je u 42.minuti, prvi put poveo četiri razlike nakon gola Peterssona, Alžirci su se držali na tri, četiri gola zaostatka, ali su u finišu pali.

Drugo poluvrijeme su Islanđani dobili devet razlike, pa su na kraju i ubjedljivo slavili. Sigurdsson je sa osam golova bio prvi strijelac, Palmarsson je dodao sedam, Petersson jedan manje. Iz kontri su Islanđani bili sigurni, osam golova, bez promašaja.

U reprezentaciji Alžira niti jedan igrač nije išao preko pet golova, Berkous je bio najefikasniji, ali uz realizaciju 5/12. Na golu je Abdelmalek Slahdji imao skromnih 11 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije