Ismet Sejfić mijenja Jusufa Nurkića u bh. reprezentaciji

Dobio poziv Vujoševića

Ismet Sejfić mijenja Jusufa Nurkića u bh. reprezentaciji

E. Čaušević

Jedan od najboljih bh. košarkaša Jusuf Nurkić jučer je preko Facebooka objavio da se neće odazvati na poziv Duška Vujoševića za predstojeće utakmice reprezentacije BiH.

Nurkić je poručio da se još uvijek oporavlja od povrede koju je zadobio u finišu prošle sezone, te da nije u mogućnosti da igra u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Vujošević je bio primoran da u reprezentaciju pozove novog košarkaša, a kao zamjena za Nurkića bit će Ismet Sejfić.

Ovaj 23-godišnji košarkaš je prošle sezone izabran u najbolji tim mađarskog prvenstva u regularnom dijelu sezone. Sejfić brani boje PVSK-a iz Pečuha i u prošloj sezoni je po utakmici u prosjeku bilježio 16,9 poena, te osam skokova.

Robusni 208 centimetara visoki centar je nastupao i u Bosni i Hercegovini za ekipe Studenta i Vogošće. Prije toga igrao je u Litvaniji u dresu Džukije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi