Ispali Zvezda i Club Brugge

Treće pretkolo Evropske lige

Ispali Zvezda i Club Brugge

Edmir Škorić

Beogradska Crvena zvezda nije uspjela nadoknaditi dva gola zaostatka protiv Chernomoretsa iz Odese. 

Zvezda je u Odesi poražen s 3:1 prije sedam dana, a crveno-bijeli nisu uspjeli pred oko 40.000 gledatelja na Marakani doći do prolaza. Najbolju šansu imao je Nenad Milijaš u 45. minuti, ali je kapiten Zvezde promašio penal.

Sevilla je u Podgorici slavila sa 6:1 protiv Mladosti te dalje ide s ukupnih 9:1. Dvostruki strijelci za Andaluzane bili su Rusescu i Coke, a po jednom su pogađali Machin i Rabello. Utješni gol za Crnogorce postigao je Pavićević u sudačkoj nadoknadi.

Od Evrope se oprostio Club Brugge. Belgijanci su poraženi u Poljskoj s 1:0 od Slask, a u Bruggeu je bilo 3:3. Bečki Rapid ide dalje nakon 3:1 pobjede nd grčkim Asterasom, a ispao je još jedan grčki predstavnik. Xanthi je u Liegeu poražen s 2:1 od Standarda, koji ide dalje s ukupnih 4:2.

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati:
Crvena zvezda - Ch. Odessa 0:0
Mladost Podgorica - Sevilla 1:6 (Pavićević 91/ Machin 10, Rusescu 23, 39, Rabello 33, Coke 37, 60) Rapid B. - Asteras 3:1 (Petsos 26, Schaub 62, 85/ Grazzini 57)
Standard - Xanthi 2:1 (Bulot 53, De Camargo 70/ De Guzman 84)
Club Brugge - Slask 3:3 (Refaelov 58, Duarte 80, De Sutter 91/ Sobota 9, 76, Paixao 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.