Ispunio obećanje: Vlasnik FK Sarajevo stigao na proslavu duple krune
(Foto: Klix.ba) Predsjednik UO FK Sarajevo doečkao Nguyen Hoai Nama na sarajevskom aerodromu

Nguyen Hoai Nam u glavnom gradu BiH

Ispunio obećanje: Vlasnik FK Sarajevo stigao na proslavu duple krune

Sarajevo danas na Koševu igra protiv Zvijezde 09 u okviru 32. kola Premijer lige BiH, a bordo tim ima priliku pobjedom osigurati titulu prvaka države.

Na taj način bi Sarajevo stiglo do duple krune pošto je u srijedu tim sa Koševa osvojio Kup BiH.

U Sarajevu se već sprema velika proslava, a u glavni grad naše države je jutros sletio većinski vlasnik upravljačkih prava Nguyen Hoai Nam.

Vijetnamski biznismen je odmah nakon što je Sarajevo osvojilo Kup BiH najavio svoj dolazak na Koševo i proslavu duple krune, a jutros ga je na sarajevskom aerodromu dočekao predsjednik UO FK Sarajevo Senad Jahić.

Inače, FK Sarajevo je početkom marta saopštio da je Nguyen Hoai Nam kupio 60% upravljačkih prava od Vincenta Tana i tako postao većinski vlasnik kluba.

"Ovakva prilika se rijetko pruža"

Ipak, prije nego što počne proslava Sarajevo danas mora savladati Zvijezdu 09.

Iako je jasno da Zvijezda 09 na Koševo neće doći da se preda bez borbe svi u bordo taboru su sigurni u pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovakva prilika se rijetko kad pruža, nadam se da je nećemo ispustiti. Mislim da imamo i snagu i kvalitet da ovo riješimo u našu korist uz dužno poštovanje Zvijezdi 09. Kada sam vidio koliko su naši navijači sretni nakon Kupa, dobili smo dodatni motiv. Možemo samo misliti šta će uraditi u subotu navečer ako osvojimo titulu... Nema pritiska. Igrači su svjesni, svi smo svjesni šta nas čeka. Naježio sam se kada sam vidio Krstu kako plače nakon Širokog, nadam se da će i sutra slaviti", izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić pred današnju utakmicu.

Duel Sarajeva i Zvijezde na Koševu počinje u 17:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmarHZ
hajd bar on često dođe na utakmicu onaj Tan dođe jednom u 3 godine
12 0
ljoze01
Dosao da iskesira pare na ruke izgleda za titulu, za kup je riješeno već
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi