Istanbul BB bez Višće do trijumfa

3. kolo play offa za Evropa Ligu

Istanbul BB bez Višće do trijumfa

U sklopu play-offa Turske lige za Evropa ligu  Istanbul BB je na svom terenu savladao Sivasspor rezlutatom 4:2.

Domaći su poveli već u osmoj minuti golom Kamerunca, Weba. Međutim Sivasspor se nije predavao te je golovima sjajnog Enerama u 14. i 19. minuti uspio preokrenuti rezultat. Ipak, na odmor se otišlo reultatom 2:2, a gol za izjednjačenje Istanbula postigao je Gulpinar u 45. minuti.

 

U nastavku utakmice, igrač gostiju Navratil dobija crveni karton i od tog trenutka za njegovu ekipu sve kreće niz brdo. Istanbul BB je pogotkom Madureire u 77. minuti i Sokullua u 90. minuti, na kraju slavio konačnim rezultatom 4:2.

 

Ovom pobjedom Istanbula, situacija u play-offu za Evropa ligu se zahuktala s obzirom da vodeću ekipu Sivasspora i posljednju ekipu Istanbul BB dijele samo tri boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Naš Edin Višća u ovoj utakmici nije bio u konkurenciji za nastup zbog žutih kartona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.