Istanbul se ponovio: Dejan Lovren režirao preokret godine!

Ludi meč na Anfieldu pripao Liverpoolu

Istanbul se ponovio: Dejan Lovren režirao preokret godine!

Ekipa Liverpoola plasirala se u polufinale Evropa lige nakon večerašnje pobjede u ludom meču protiv Borussije Dortmund rezultatom 4:3.

Fudbaleri Borussije fantastično su otvorili meč te su Anfield šokirali u 5. minuti kada je Mkhitaryan pogodio za 1:0. Domaći se nisu ni oporavili od tog udarca, a već četiri minute kasnije Aubameyang pogađa za 2:0.

Ekipa Liverpoola se ipak nije predala te su svim silama pokušali da se vrate u meč, ali je Belgijanac Origi iz nekoliko dobrih prilika promašivao.

Ipak, nastavak meča donosi gol za Liverpool i to već u 48. minuti kada je upravo Origi pogodio za novu nadu domaćima. Dortmund se nakon toga ponovo uozbiljio te su preko Reusa u 57. minuti još jednom utišali Anfield i poveli 3:1.

Ako ste mislili da je tu kraj uzbuđenjima, prevarili ste se. Samo devet minuta kasnije Brazilac Coutinho pogađa za 2:3 te se Liverpool ponovo vraća u meč. Novi šok za Dortmund desio se u 78. minuti kada je Sakho nakon kornera pogodio za 3:3 te je tada sve bilo ponovo otvoreno.

Liverpool je do kraja učinio sve kako bi prošao u polufinale Evropa lige te je uspio u 91. minuti kada je Dejan Lovren glavom pogodio za neopisivo slavlje domaćih navijača. 

Dalje također ide i Shakhtar koji je slavio protiv Brage u revanšu 4:0. Podsjetimo da su Ukrajinci prvi meč dobili sa 2:1.







Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi