Istanbulski derbi jači je od koronavirusa

Turci ne poznaju zabrane

Istanbulski derbi jači je od koronavirusa

S. Grebović

Fudbal je u gotovo svim evropskim ligama stao zbog koronavirusa, ali ipak ostale su neke koji prkose ovom svjetskom problemu broj jedan trenutno.

Srbijanska Superliga, Ruska Premier liga, Mađarska OTP Bank liga, Ukrajinska Premier liga i Superliga Turske su jedina prvenstva na Starom kontinentu, koji nisu 'umrli' nakon pandemije koronavirusa.

U svim ovim ligama, izuzev ruske, gledaoci ne mogu prisustvovati utakmicama. Kolo za vikend u Turskoj donosi dva velika derbija.

Zahuktali Galatasaray će pred praznim tribinama svog stadiona u gradskom derbiju od 17 sati dočekati Besiktas, koji je u dosta lošoj formi. To u ovim utakmicama ne mora značiti nikakvu prednost, ipak kladionice imaju svog favorita u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.20 na pobjedu ekipe koju sa klupe predvodi Fatih Terim, dok je ona za trijumf crno-bijelih kvota nešto veća i ona iznosi 3.25, dok je za remi 3.45.

Iako možda ne po imenima, derbi će ovog kola odigrati i Trabzonspor i Basaksehir od 14 sati, a kompletnu ponudu za taj susret kao i za sve ostale mečeve današnjeg programa možete pogledati klikom OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi