Istanbul dobio još jedan klub u društvu najboljih

Nakon finala play offa

Istanbul dobio još jedan klub u društvu najboljih

H. Zilić

Završena je fudbalska sezona u Turskoj.

Istanbul je dobio još jedan klub u turskoj Super lig.

Nakon Fenerbahcea, Besiktasa, Galatasaraya i Basaksehira u eliti ćemo naredne sezone gledati i Istanbulspor.

Ekipa Istanbulspora je u finalu play offa turske 1. lig odnosno drugog ranga takmičenja, savladala Bandrimaspor sa 1:2 i tako izborila plasman u društvo najboljih.

Junak Istanbulspora bio je Yilmaz sa dva gola u 33. minuti i devetoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Za Bandirmaspor pogodak je zabio Keny u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Bandirmaspor je regularni dio sezone završio na trećem mjestu, u polufinalu play offa eliminisali su Eyuspor, dok je Istanbulspor ligaški dio završio kao četvrtoplasirani, a u polufinalu play offa izbacili Erzurum.

Kroz ligu plasman u elitu izborili su Ankaragucu i Umraniyespor, dok su iz Super lig ispali Rizespor, Altay, Goztepe i Yeni Malatyaspor.

Top Komentari

ja.hondo
Karagumruk je inace iz predgrađa Čačka
5 0
@rm1n
3 ušla, 4 ispala??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi