Istinske fudbalske legende u 2014. godini su se penzionisale

Istinske fudbalske legende u 2014. godini su se penzionisale

Adnan Beganović

Godinu na izmaku ljubitelji fudbala pamtit će po Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no 2014. će u sjećanju ostati i zbog penzionisanja velikog broja fudbalskih velikana.

Prije nekoliko dana od aktivnog igranja oprostila su se dvojica nekadašnjih francuskih reprezentativaca, Thierry Henry i Eric Abidal.

Svoje poljednje utakmice u 2014. godini odigrali su i istinske legende Intera i Manchester Uniteda, Javier Zanetti i Ryan Giggs, dok je u fudbalsku penziju otišao i sjajni Brazilac Juninho Pernambucano od kojeg je naš Miralem Pjanić učio kako se izvode slobodni udarci.

Zbog fudbalu u tekućoj godini rekao je i legendarni brazilski fudbaler Rivaldo, kao i nekadašnji holandski reprezentativac Clarence Seedorf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti