Istra srušila tradiciju i pobijedila u Koprivnici

Nastavljena agonija Slaven Belupa

Istra srušila tradiciju i pobijedila u Koprivnici

Slaven Belupo upisao je i treći poraz u nastavku HNL-a, a po prvi je put u svojoj prvoligaškoj historiji u Koprivnici je slavila Istra. 

Istra je povela u petoj minuti, akcija je krenula od Kramarića čiji dobar ubačaj pokušava u mrežu pospremiti Havojić, no vratar Pelin loptu izbija. Na dobrom se mjestu našao Radonjić, ali se ni on nije snašao, pa je za akciju spreman Havojić, koji matira Pelina iz drugog pokušaja.

U 52. minuti Gregurina igra rukom nakon kornera, a arbitar Gabrilo pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator za 0:2 bio je Havojić.

Slaven Belupu predstoje teški dani, pobjeda nije zabilježena od 20. oktobra i duela protiv Osijeka, a kao mogućnost se spominje promjena na trenerskoj klupi te se kao kandidati ističu Roy Ferenčina, Stanko Mršić i Kruno Jurčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.