Istra zaustavila Hajduk na Drosini

Bez Vršajevića, Sušić ušao sa klupe

Istra zaustavila Hajduk na Drosini

Nakon pet uzastopnih pobjeda, Hajduk je zaustavljen u Puli. U susretu 25. kola Istra i Hajdul su na kraju remizirali odigravši 1:1. Pored dva izgubljena boda, Hajduk je ostao bez golmana povrijeđenih golmana Stipice i Filipa Bradarića, dok je Igor Tudor isključen.

Splićani su dobro krenuli, već u petoj minuti je Andrijašević je uposlio Maglicu koji je glavom iz teškog
ugla pogađa mrežu Lovrića. Nakon postignutog gola gosti su kontrolisali utakmicu sve do završnice prvog poluvremena, kada Istra stiže do izjednačenja.

Nižić koji je zaigrao na desnom boku umjesto Vršajevića je prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Batarela pa je dosuđen jedanesterac. Predhodno su se nezgodno sudarili Stipica i Bradarić, pa je uslijedio prekid zbog ukazivanja pomoći, ali i bakljade Torcide. Nakon pet minuta ukazivanja pomoći Stipici s bijele tačke je Havojić precizan.

Iako je Stipica ostao na golu, Tudor je vrlo brzo bio prisiljen napraviti izmjenu. U 59.minuti domaći su tražili penal nakon duela Tomića i Radonjića, dok na drugoj strani veliku priliku propušta Pašalić. U 65.minuti je zbog prigovora isključen i trener Hajduka Tudor. Posljednju priliku na " Drosini" imala je Istra, ali Batarlo nije zabio nakon intervencije Tomića.

Avdije Vršajevića nije bilo u sastavu, dok je Sve Tino Sušić ušao u 44.minuti umjesto povrijeđenog Bradarića.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.