Istrage u toku: Žestoke kazne za Strootmana i Lazio?
FOTO: EPA

U toku istraga Disciplinske komisije

Istrage u toku: Žestoke kazne za Strootmana i Lazio?

Endin Čaušević

Lazio je jučer u velikom gradskom derbiju savladao Romu sa 3:1 u okviru 34. kola italijanske Serije A.

Derbi Rima je kao i obično prošao sa mnogo skandala, a Disciplinska komisija FS Italije potvrdila je da ima pune ruke posla. Poznato je da pokrenuta istraga povodom glume Kevina Strootmana koji je simulirao faul nakon kojeg je Roma dobila penal i izjednačila 1:1.

Međutim, danas je pokrenuta nova istraga, a meta su navijači Lazija. Naime, oni se sumnjiče da su rasističkim povicima s tribina vrijeđali Antonija Rudigera tokom cijele utakmice. To je potvrdio i predsjednik Disciplinske komisije, Giuseppe Pecoraro, koji je dobio izvještaj sa jučerašnje utakmice.

Konačne odluke bit će poznate za nekoliko dana. Ipak, prema nezvaničnim infotmacijama italijanskih medija Strootman će zbog glume propustiti naredni meč Rome protiv Milana, dok će Lazio igrati svoju domaću utakmicu pred praznim tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi