Strootman pred suspenzijom zbog glume na derbiju
Foto: EPA

Pokrenuta istraga

Strootman pred suspenzijom zbog glume na derbiju

Midhat Šljivak

Veznjak Rome Kevin Strootman mogao bi biti suspendovan zbog simuliranja penala u meču protiv Lazija.

U velikom gradskom derbiju Lazio je slavio s 3:1, a u finišu prvog poluvremena Roma je iz penala uspjela da poravna rezultat na 1:1.

Perfektna gluma Kevina Strootmana prevarila je sudiju Danielea Orsata. Igrač Lazija Wallace holandskog fudbalera nije ni pipnuo, a ovaj je pao kao pokošen. Orsato je pokazao na bijelu tačku, a Daniele De Rossi je pogodio za 1:1.

Ipak, to nije bilo dovoljno za Vučicu. Poraženi su na kraju s 3:1, a Strootman bi naknadnim pregledom video snimka mogao biti kažnjen. On se zbog glume suočava sa suspenzijom i postoji velika mogućnost da ga nećemo gledati u meču protiv Milana narednog vikenda.

Meč s Rossonerima sigurno će propustiti Antonio Rudiger koji je isključen, pa će Roma imati velikih problema u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eventualnim kiksom rimskog tima Juventus bi zvanično postao prvak Italije za ovu sezonu, a samo pravo čudo Staru damu može spriječiti da ne osvoji novi Scudetto.


Penal za Romu by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi