Ištuk: Posao nije gotov

Široki u karanteni dan prije utakmice sa Olimpijom

Ištuk: Posao nije gotov

Ekipa Širokog Brijega napravila je sjajan rezultat u prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige, savladavši u Ljubljani rezultatom 2:0 domaću Olimpiju.

Visoka i sasvim zaslužena pobjeda Širokobriježana u Ljubljani ipak ne znači da je bh. predstavnik već prošao dalje, s obzirom da predstoji revanš na Pecari.

"Ne treba misliti da je posao već gotov. Imamo još 90 minuta borbe pred nama i potrebno je da i u revanšu odigramo koncentrisano kako bi sačuvali prednost iz prve utakmice. Imali smo i određenu dozu sreće u Ljubljani, pa smo naparvili dobar rezultat, ali sada na Pecari to moramo i ovjeriti", kaže trener Širokobriježana Ivo Ištuk za SportSport.ba.

Što se tiče sastava za Olimpiju, Ištuk na raspolaganju ima gotovo sve fudbalere. Jedino je upitan nastup Ljubića, koji je odigrao jedno poluvrijeme u prvom susretu, ali je istegao zadnju ložu, pa nije sigurno da li će se oporaviti do revanša.

"Danas i sutra ćemo trenirati normalnim tempom, a onda u srijedu selimo u Međugorje, gdje ćemo noć provesti u karanteni, a na dan utakmice se vraćamo u Široki", dodao je Ištuk.

Golman Dejan Bandović fizički napadnut u Sarajevu

Golman Širokog Dejan Bandović fizički je napadnut tokom posjete Sarajevu od strane još uvijek nepoznatog nasilnika.

"Ma da, neko ga je udario sa leđa dok je sa prijateljima gledao utakmicu u nekom kafiću. Zaradio je flaster na nosu, ali neće biti problema i naći će se u sastavu za Olimpiju", kazao je Ištuk.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.