Ištuk: Uz podršku navijača idemo na sve ili ništa

Čelik u gostima kod Metalleghea

Ištuk: Uz podršku navijača idemo na sve ili ništa

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na stadionu Pirota igraju možda i presudnu utakmicu kada je u pitanju borba za opstanak u Premijer ligi.

Zeničani su trenutno na posljednjoj poziciji sa samo pet osvojenih bodova i sutrašnji poraz bi ih gurnuo sigurno korak bliže Prvoj ligi FBiH. Toga su svjesni u stručnom štabu, a ponajviše šef struke Ivo Ištuk, koji još čeka na prvu pobjedu nakon povratka na klupu crno-crveni.

Metalleghe je u prvoj utakmici na Bilinom polju pobijedio 1:3, a crno-crveni se sutra žele revanširati, te priključiti ekipama koje će se boriti za opstanak u ovoj sezoni. Trener Zeničana sutra ne želi ništa kalkulisati jer vremena za to nema, nego se nada da će njegovi igrači, posebno oni u napadu konačno proraditi.

"Imamo još danas jedan trening, gdje ćemo se pripremiti za još neke stvari, koje nas očekuju sutra. Sigurno da nam je sutra zadnja šansa, realno treba nešto napraviti i revanširati se domaćinu za poraz u prvom dijelu. Imali smo reprezentativnu pauzu, dosta smo radili, ali teško je nešto popraviti. Nemamo prevelik izbor igrača u napadu, od klasičnih napadača imam samo Smriku i Adilovića, tako da nemam puno šta mijenjati. Sutra nas očekuje neutralan teren, biće sigurno više naših navijača, tako da uz njihovu podršku idemo na sve ili ništa. Treba nam i malo sreće, posljednje tri utakmice smo igrali dobro, ali ne možemo iz pet šansi da postignemo gol. Sutra se nadam uz agresivnu, discipliniranu igru i konačno realizaciju naših navalnih igrača da možemo uzeti tri boda", ističe Ištuk.

Ima problema oko sastavljanja ekipe, te je upoznat s kvalitetom narednog protivnika.

"Metalleghe je ekipa koja igra otvoren nogomet i to mi se sviđa, gledao sam ih protiv Željezničara oni su veoma dobra ekipa. Sutra očekujem otvorenu utakmicu, pa ko bude bolji na kraju neka pruži ruku. Kada je u pitanju sastavljanje ekipe, nema tu baš nekih nepoznanica, osim ove petorice koje sam otpisao ne mogu računati na kartoniranog Marina Popovića, dok još nije stigao certifikat za Fedora Predragovića. Ostali igrači su spremni, nadam se da će sutra dati i posljednji atom snage da konačno i mi pobijedimo nekoga i krenemo s boljim rezultatima u nastavku prvenstva", kazao je za SportSport.ba Ivo Ištuk.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav: Bukvić, Duraković, Jusić, Marković, Šivšić, Hasanović, Hrkać, Pezer, Hećo, Brković i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti