Scena navijača Italije i Albanije je nešto posebno: Italijan moli na koljenima, Albanac lomi "sveto"

Špagete platile cijenu

Scena navijača Italije i Albanije je nešto posebno: Italijan moli na koljenima, Albanac lomi "sveto"

Eldar Ganibegović

Navijači Italije i Albanije danas su se zajedno družili na ulicama Dortmunda, a jedan snimak osvaja društvene mreže.

Danas su u okviru 1. kola grupne faze Evropskog prvenstva na rasporedu bile tri utakmice, a posljednja od 21:00 sat u Dortmundu.

Na Signal Iduna Parku se u grupi B sastaju branitelj naslova, Italija, te Albanija kojoj je ovo drugo učešće na prvenstvima Evrope.

Svjedočili smo danas na ulicama Dortmunda "moru" navijača Albanije kojih je prema nekim procjenama u ovaj njemački grad stiglo oko 50.000.

Stiglo je i oko 10.000 Italijana, a oni su se zajedno družili na ulicama Dortmunda gdje je zabilježen i jedan zanimljiv snimak.

Poznato je da je Italija poznata po tjestenini i po pastama, a upravo su špagete bili glavni objekat "performansa" navijača Italije i Albanije.

Oglasi

Jedan navijač Italije klečao je na koljenima moleći Albanca da ne lomi špagete, što je ovaj uradio. Pogledajte kako je to izgledalo.

Inače, nakon prvog poluvremena rezultat na Signal Iduna Parku je 2:1 za reprezentaciju Italije.

Albanija je pogotkom Bajramija u 23. sekundi utakmice stigla do prednosti i to je najbrži pogodak u historiji prvenstava Evrope.

Oglasi

Već u 11. minuti Italija je stigla do poravnanja. Šansu je iskoristio Bastoni i poravnao na 1:1.

Kasnije je sjajan pogodak za 2:1 postigao Barella, a Italija je imala još neke sjajne šanse, prije svega se tu izdvaja stativa Frattesija koji je prije nekoliko dana srušio Bosnu i Hercegovinu u Empoliju.

Drugo poluvrijeme je upravo počelo i ostaje da vidimo hoće li Italija stići do pobjede ili Albanija može da napravi neko iznenađenje i osvoji bod ili tri.

Podsjetimo, ranije danas u istoj grupi, koja je označena kao grupa smrti, Španija je rezultatom 3:0 slavila protiv Hrvatske u Berlinu.

Golove za Španiju postigli su Morata, Ruiz i Carvajal u razmaku od 30. do 45. minute, a vidjet ćemo kakvo će stanje u ovoj grupi biti nakon 1. kola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi