Srbi neka ne gledaju! Nestvarno je šta radi 50.000 Albanaca, policija spriječila ono najgore!

Na ulicama Dortmuna je bilo svega

Srbi neka ne gledaju! Nestvarno je šta radi 50.000 Albanaca, policija spriječila ono najgore!

Admin Čaušević

Više od 50.000 Albanaca se nalazi u Dortmund gdje će na Singal Iduna Park njihova selekcija odmjeriti snage sa Italijom. Nekoliko sati pred početak utakmice njemačka policija je spriječila pravo krvoproliće.

Srbima sigurno neće biti drago kada čuju šta su Albanci radili na ulicama Dortmunda pred svoj prvi meč Eura protiv reprezentacije Njemačke.

Albanija se nalazi među reprezentacijama sa najvećom podrškom u Njemačkoj, a najava utakmice nije mogla proteći bez patriotskog naboja.

Naime, na hiljade Alabanca je veličalo Adema Jasharija, jednog od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i njegov spomen budi određene nemire u Srbiji.

Jašarija sa 50 članova njegove porodice srpska policija je ubila u martu 1998. godine i od tada se on smatra nacionalnim herojem.

Oglasi

Snimci iz Dortmunda su jasni znakovi jedinstva Albanije i Kosova te se ovakve scene sigurno neće svidjeti političkom Beogradu.

Inače, nekoliko sati pred početak utakmice Albanija - Italija njemačka policija je imala pune ruke posla i uspješno je spriječila ozbiljan incident.

Njemački policajci su uhapsili oko 50-ak Italijana koji su imali namjere napasti Italije i sljedeća 24 sata će biti zadržani u pritvoru.

Oglasi

Oni su sa sobom nosili hladno oružje poput noževa, zatim baklje i razne tvrde predmete s ciljem da napadnu albanske pristalice.

Ipak, pravovremenom reakcijom policije izbjegnuto je krvoproliće te su spriječeni prvi ozbiljni neredi na Evropskom prvenstvu koje je počelo u petak.

Albanija tokom Eura ima zagarantovan jedan nastup protiv reprezentacija iz regiona pošto je u grupi sa Hrvatskom. Njihov duel je na programu u srijedu, 19. juna u okviru drugog kola.

Njemačka policija će naredne sedmice morati biti na velikom oprezu pošto je u Njemačku došlo na hiljade ozloglašenih huligana. Do sada su preuzete brojne mjere opreza kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Top Komentari

user1574859714
Jaoo a srbi na svakom mjestu velicaju koljace,ratne zlocince,ubice zena i djece. I treba da im smeta nesto?
2 0
Vd1990
Kozojebci
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi