Italija u fenomenalnoj utakmici savladala Španiju i stigla do važna tri boda
Federico Chiesa je bio strijelac dva gola

Već u prvom kolu je bilo zanimljivo u "grupi smrti"

Italija u fenomenalnoj utakmici savladala Španiju i stigla do važna tri boda

S. Pašalić

Nogometna reprezentacija Italije do 21 godine savladala je u prvom kolu grupe A Španiju sa 3:1.

Italija je domaćin ovog prvenstva je željela je pobjedom otvoriti takmičenje, ali početak ove utakmice nije slutio na dobro.

Španija je povela već u 9. minuti kada je Dani Ceballos sa 20-tak metara postigao fantastičan gol za 1:0

Italija je nakon toga krenula po izjednačenje i dominirala je na terenu, a u 36. minuti je i uspjela postići gol nakon što je Barella uputio sjajnu loptu za Federica Chiesu koji je zatim projurio pored igrača Španije i zatim iz praktično nemoguće situacije pogodio za 1:1.

U nastavku su i jedna i druga reprezentacija imale šanse da stignu do vodstva, a Italiji je to uspjelo u 64. minuti kada je Barella ponovo asistirao, a Chiesa postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici za 2:1.

Španija je zatim napadala na gol Italije u nadi da stigne do izjednačenja, ali su dileme oko pobjednika riješene u 82. minuti kada je dosuđen penal za Italiju, a Lorenzo Pellegrini je bio precizan sa bijele tačke za 3:1.

Bila je ovo jako bitna pobjeda za reprezentaciju Italije koja se nalazi u "grupi smrti". Italijani sada imaju 3 boda, kao i Poljska, dok su Španija i Belgija bez bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi