Italija u maju dobija selektora, najveće šanse ima De Biagio

Trenutno je vršilac dužnosti

Italija u maju dobija selektora, najveće šanse ima De Biagio

U italijanskoj sportskoj javnosti proteklih mjeseci se dosta špekuliše o imenu novog selektora Azzurra.

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal poziciju selektora je napustio Gianpiero Ventura, a iako je u međuvremenu Luigi de Biagio postavljen samo kao privremeno rješenje, ne bi bilo iznenađujuće da ostane na kormilu.

Čelnici Fudbalskog saveza Italije imaju visoko mišljenje o Di Biagiju, koji je u ovom momentu i glavni kandidat, a konačna odluka će pasti 20. maja.

"Novog selektora ćemo dobiti 20. maja. Ako budemo mogli da nađemo nekoga boljeg od Di Biagija, a takvih nema mnogo, onda ćemo to i da uradimo", kazao je jedan od čelnika Fudbalskog saveza Italije Alessandro Costacurta, dodavši:

"Di Biagio je trener koji napreduje iz godine u godinu. Izvjesno je da će, ako ne bude postao selektor, biti u našem stručnom štabu. Veoma je talentovan."

Kao mogući selektori Italije još se spominju Ancelotti, Ranieri, Mancini...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi