Ronaldo u nadoknadi poništio Salaha, Argentina bolja od Italije, remi Njemačke i Španije

Prijateljske utakmice

Ronaldo u nadoknadi poništio Salaha, Argentina bolja od Italije, remi Njemačke i Španije

Edmir Škorić

U petak navečer odigrano je dosta zanimljivih prijateljskih susreta i nekoliko velikih reprezentativnih derbija.

Na Etihadu su se sastali Argentina i Italija, a selekcija Jorgea Sampaolija slavila je s 2:0. Golove su Gaučosi dali u zadnjih 15 minuta, a strijelci su bili Banega i Lanzini. Sve je bilo u znaku Davidea Astorija, kome se opet odala počast, ali bilo je i onih koji nisu ispoštovali minutu šutnje.

Mohamed Salah je nastavio s dobrim igrama i u reprezentativnom dresu, pa je zabio za vodstvo Egipta nad Portugalom u Zurichu, ali je Ronaldo u posljednjim minutama zabio dva gola i donio pobjedu svojoj selekciji.

Chelseajev krilni igrač Victor Moses je Nigeriji donio pobjedu nad Poljskom, dok je Unitedov Lingard odlučio derbi Holandije i Engleske u Amsterdamu.

Sjajan meč odigran je i u Dusseldorfu, gdje je Španija rano povela, preko Rodriga u šestoj minutio, ali je Muller u 35. postavio konačnih 1:1 i mreže se više nisu tresle na tom duelu. Austrija je razbila Sloveniju s 3:0 uz dva gola Marka Arnautovića, jednom je pogodio Alaba.

Prijateljske utakmice:
Argentina - Italija 2:0 (Banega 75, Lanzini 85)
Austrija - Slovenija 3:0 (Alaba 15, Arnautović 36, 51)
Holandija - Engleska 0:1 (Lingard 59)
Njemačka - Španija 1:1 (Muller 35/ Rodrigo 6)
Poljska - Nigerija 0:1 (Moses 61)
Potugal - Egipat 2:1 (Ronaldo 93, 96/ Salah 56)
Škotska - Kostarika 0:1 (Urena 14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi