Italijani posložili kockice za sutrašnji spektakl na Etihadu

Azzurri sutra protiv Gaučosa

Italijani posložili kockice za sutrašnji spektakl na Etihadu

Reprezentacija Italije, svi već znaju, nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, ali će svi ljubitelji Azzurra sutra navečer moći uživati u prijateljskom duelu Di Biagiovih izabranika i Argentine.

Susret dvije reprezentacije je na rasporedu sutra od 20:45 sati na stadionu Etihad, a prema pisanjima italijanskih medija privremeni selektor Italije Luigi Di Biagio ima još samo nekoliko manjih dilema za sutrašnji sastav.

Di Biagio tako u svom prvom meču na klupi Italije želi dati priliku Jorginhu i Marcu Berrattiju od prve minute, pa se odlučio za formaciju 4-3-3.

Preostalo je još samo nekoliko dilema za sutrašnji sastav Azzurra. Još uvijek nije poznato da li će se Daniele Rugani ili Angelo Ogbonna pridružiti Bonucciju u srcu odbrane Azzurra pošto u ekipi neće biti povrijeđenog Chiellinija.

Fudbaler Lazija Marco Parolo će se boriti sa Rominim Lorenzom Pellegrinijem za mjesto u startnoj postavi, a očekuje se da će Antonio Candreva dobiti prednost ispred Federica Chiese na desnom krilu napadačke linije, dok će susret sigurno početi Ciro Immobile i Lorenzo Insigne.

Potencijalni sastav Italije za duel sa Argentinom: Buffon; Florenzi, Rugani (Ogbonna), Bonucci, Spinazzola; Parolo (Pellegrini), Jorginho, Verrati; Candreva, Immobile, Insigne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi