Italijani tvrde: Allegri će biti novi trener Uniteda!

Naslijedit će Van Gaala?

Italijani tvrde: Allegri će biti novi trener Uniteda!

Edmir Škorić

Italijanska Repubblica danas je objavila kako će Massimiliano Allegri biti novi trener Manchester Uniteda.

Kada Louis van Gaal napusti Manchester United, klub sa Old Trafforda morat će da mu pronađe zamjenu.

La Repubblica tvrdi da su čelnici kluba već objasnili Allegriju da bi on trebao biti Van Gaalov nasljednik.

Ugovor Holanđaninu s Unitedom ističe 2017. godine, ali stvari bi se mogle i prije promijeniti ukoliko ove sezone Crveni vragovi ne osvoje Premiership ili Ligu prvaka. 

U međuvremenu, čelnici Uniteda ništa ne prepuštaju slučaju i već razmatraju neke mogućnosti. Kao kandidati za Van Gaalovog nasljednika još se spominju Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Ryan Giggs... 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Allegri je vodio Milan, s kojim je osvojio Scudetto, potom je to uradio i s Juventusom, ali u ovoj sezoni njegov klub je loše počeo. Ne treba ipak zaboraviti da je Juve igrao finale Lige prvaka prošle godine, te da je ostao bez nekih bitnih igrača ovog ljeta. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.