Italijanke uz tri penala slavile s 5:0 u Zenici

Kvalifikacije za EP

Italijanke uz tri penala slavile s 5:0 u Zenici

E. Škorić

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Italije sa 0:5 u utakmici kvalifikacija za EURO 2022.

Uoči početka utakmice minutom ćutanja odana je počast nekadašnjem selektoru ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Dževadu Bekiću koji je preminuo juče.

Gošće su do prednosti došle u 18’. Daniela Sabatino je proigrala Auroru Galli koja iskosa sa desne strane bh. kaznenog prostora šalje loptu u suprotni ugao gola Envere Hasanbegović za 0:1.

Izabranice Samire Hurem su prvu priliku imale u 24’. Đula Velagić je sa sredine igrališta poslala loptu na ivicu kaznenog protivničkog kaznenog prostora ka Mariji Damjanović, ali je golmanica Italije Laura Giuliani istrčala na vrijeme sa svog gola i spriječila napadačicu bh. tima da izjednači rezultat.

Italija u 39’ udvostručuje prednost. Cristiana Girelli ulazi u šesnaesterac reprezentacije BiH, Envera Hasanbegović brani njen prvi udarac, ali se lopta odbija do italijanske igračice koja je iz drugog pokušaja precizna za 0:2.

U 55’ nakon duela Amele Kršo i Martine Rossuci sutkinja Silvia Domingos dosuđuje penal za gostujući tim. Sigurna izvođačica jedanaesterca bila je kapitenka Italije Girelli za 0:3.

Gostujući tim je ofanzivnije ušao i u drugo poluvrijeme i već u 49’ odličnu priliku nije iskoristila Marta Mascarello kad neometana sa desetak metara loptu šalje pored gola.

Još dva penala su dosuđena za reprezentaciju Italije. Girelli oba puta preuzela odgovornost, ali Envera Hasanbegović odbranila jedanaesterac u 60’. Kapitenka Italije je bila uspješna sa bijele tačke u 64’.

Konačan rezultat postavila je Elena Linari u 87’.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za EURO 2022. odigrati još jedan meč, 1. decembra protiv Gruzije u gostima.

Bosna i Hercegovina-Italija 0:5 (0:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Silvia Domingos (Portugal).

Pomoćne sutkinje: Cátia Tavares, Tatiana Maria Santos Martins (Portugal).

4. sutkinja: Beatriz Filipa Matos Veloso Campos (Portugal).

Golovi: 0:1 Galli (18’), 0:2 Girelli (39’), 0:3 Girelli (55’ penal), 0:4 Girelli (64’ penal), 0:5 Linari (87’).

Žuti kartoni: Gačanica, Kršo, Grebenar (BiH).

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Andrea Gavrić (53. Sofija Krajšumović), Melisa Hasanbegović, Andrea Grebenar (76. Marija Ana Milinković), Đula Velagić, Selma Kapetanović, Minela Gačanica (83. Maja Jelčić), Marija Damjanović, Sumeja Bektaš, Amela Kršo, Nikolina Vujadin. Selektorka: Samira Hurem.

Italija: Laura Giuliani, Aurora Galli, Elena Linari, Alice Torteli, Martina Rosucci, Daniela Sabatino (56. Valentina Giacinti), Cristiana Girelli, Barbara Bonansea, Elisa Bartoli, Marta Mascarello (77. Arianna Caruso), Lisa Boattin (67. Benedetta Glionna). Selektorka: Milena Bertolini.

Promo

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Dankinje,Talijanke svjetlosnu godinu po pitanju fizicke spreme,tehnike...
2 0
enko
Eto po dopisniku , sudije navlacile.napisi brate naslov ocekivana pobjeda iskusnije ekipe a u tektstu pomeni penale,ebo ga ti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi