"Čeka nas teren s plastičnom podlogom i zbog toga će biti dosta teže igrati"

Bh. igračice gostuju na Malti

"Čeka nas teren s plastičnom podlogom i zbog toga će biti dosta teže igrati"

E. Čaušević

Ženska fudbalska reprezentacija BiH prošle sedmice slavila je u Zenici protiv Izraela (1:0) u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a već sutra naš tim očekuje okršaj protiv Malte.

Utakmica protiv Malte igra se na stadionu Centenary - Ta' Qali u 18:30 sati i jasno je da je naša ekipa veliki favorit. No, selektorica Samira Hurem je upozorila svoje igračice da će ovo biti veći ispit nego meč protiv Izraela.

"Utakmica sa Maltom je potpuno drugačija u odnosu na Izrael. Igraćemo na terenu sa plastičnom podlogom. Neće biti dovoljno dati sve od sebe, morat ćemo pružiti i više od toga i tako stvarati šanse. Reprezentacija Malte odlično igra u odbrani i trebat će nam strpljenje i mirnoća u igri. Vjerujem da će naše igračice uspjeti i u ovoj utakmici da osvoje bodove, iako je veoma težak meč iza nas i umor je bio veliki. Dobra stvar je što su sve pozvane igračice spremne za utakmicu", rekla je Hurem pred sutrašnji meč.

Odbrambena igračica Melisa Hasanbegović takođe očekuje težak meč.

"Smatram da će ovo biti jedna teška utakmica za nas, vjerovatno teža nego kada smo igrale u Sarajevu protiv Malte i pobijedile. Poštujemo ih i znamo kakve kvalitete ima naš sutrašnji protivnik, ali naša očekivanja su da osvojimo tri boda. Igramo u gostima i biće jako teško, ali nadamo se da ćemo i ovaj put pokazati da smo mi kvalitetniji tim od ekipe Malte".

BiH i Malta su se do sada sastajale 5 puta. Četiri pobjede je ostvario bh. tim dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 7:1 u korist Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi