Donedavno je bio zvijezda Premijer lige BiH, danas postigao sjajan gol protiv Spartak Moskve

Ivan Bašić postigao prvijenac u Rusiji

Donedavno je bio zvijezda Premijer lige BiH, danas postigao sjajan gol protiv Spartak Moskve

E. Škorić

Mladi reprezentativac BiH Ivan Bašić postigao je prvijenac u Rusiji.

Prije dvije sedmice Bašić je u zvaničnom debiju za ruski Orenburg upisao asistenciju, a danas je postigao jako lijep gol u gostima protiv Spartak Moskve.

Spartak je vodio 3:0 na poluvremenu, da bi u 55. minuti Bašić lijepim prizemnim udarcem matirao domaćeg golmana Selikhova, pa je sada 3:1 (65. minuta u trenutku objave teksta).

Mladi veznjak je imao sjajnu sezonu i sa Zrinjskim je osvojio titulu, da bi nakon iste za više od milion KM prešao u redove Orenburga.

Bašić je dijete Plemića. Prošao je omladinske selekcije mostarskog kluba, a debitantski nastup u prvom timu upisao je početkom 2020. godine protiv Slobode.

On je prošle sezone upisao 31 nastup za Zrinjski i zabilježio je pet golova i šest asistencija.

[twitter]https://twitter.com/ligarussabr/status/1553771271653146626[/twitter]

Top Komentari

Chico
I hrvatska zastava pored imena
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi