U HŠK Zrinjski odahnuli, Bašićeva povreda nije toliko ozbiljna

Neće odsustvovati na duži period

U HŠK Zrinjski odahnuli, Bašićeva povreda nije toliko ozbiljna

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Ivan Bašić povrijedio se nedavno u Švedskoj, što je najviše zabrinulo sve u redovima Zrinjskog.

U lideru Premijer lige BiH plašili su se da je riječ o teškoj povredi koja će zahtijevati operativni zahvat i dužu pauzu, ali srećom, Bašić će ipak uskoro na teren.

"Klinička i dijagnostička obrada koja je uključivala i magnetnu rezonancu, nije pokazala oštećenja ligamenata, tako da je 19-godišnji veznjak odmah krenuo s fizikalnom terapijom, a povratak u normalan trenažni proces očekuje se za 15 dana", saopšteno je iz mostarskog kluba.

Mladi Bašić iako ima samo 19 godina već je postao jedan od glavnih igrača u Zrinjskom, a ove sezone je odigrao 16 utakmica i postigao je četiri gola uz tri asistenciej. Ima i dva nastupa u Kupu BiH, a neizostavan je i u mladoj bh. reprezentaciji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi