Kyeremeh uskoro potpisuje, moguć odlazak Đokanovića?

Bordo momci uskoro putuju u Antaliju

Kyeremeh uskoro potpisuje, moguć odlazak Đokanovića?

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Nogometaši Sarajeva vratili su se iz Međugorja, a uskoro će put Antalije gdje će obaviti završni dio priprema. Prelazni rok za bordo klub nije završen, a očekuje se potpis  veziste Francisa Kyeremeha.

On je već stigao u glavni bh. grad i kada obavi ljekarske preglede, potpisat će ugovor, te putovati sa novim saigračima u Tursku.

Ovaj vezista iz Gane će tako biti šesto pojačanje FK Sarajevo ove zime.  Stiže iz Žalgirisa čiji je član bio prethodne dvije godine. Nastupao je i u kvalifikacijama za Evropsku ligu za ovaj klub te u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Karijeru je počeo u Gani, a jedno vrijeme proveo i u Srbiji. Bio je član Jagodine i Radnika i sigurno neće imati problema pri adaptaciji na novu sredinu.

Na Koševu se nadaju da će biti veliko pojačanje i bitna karika u veznom redu tima Mirze Varešanovića.

Istovremeno, špekuliše se da će Koševo možda napustiti Andrej Đokanović. Đokanović se povezuje sa timovima iz Turske i neće biti iznenađenje ako ove zime napusti Premijer ligu.

Oglasi

On je u protekloj polusezoni upisao ukupno 18 nastupa uz jednu asistenciju. U dva navrata nosio je i dres reprezentacije BiH, a sigurno bi na Koševu u slučaju transfera sjajno profitirali. Radi se o 21-godišnjaku koji sigurno može mnogo pokazati i postati igrač za veće domete.

Da li će doći do transfera, ostaje da se vidi.

Sarajevo je u Međugorju odigralo dvije prijateljske utakmice. Rivali su bili Međugorje i Famos, te su upisane sigurne dvije pobjede. U prvom meču je bilo 4:0, a zatim 5:1.

Loša vijest za Varešanovića svakako je povreda mladog Harisa Ališaha kojem slijedi duža pauza.

Prema informacijama koje su ranije saopštili iz FK Sarajevo, stradali su mu prednji križni ligamenti, a igrač će obaviti i dodatne pretrage u Sarajevu.

Morat će na operaciju, a ona bi trebala da se obavi ove sedmice. Što se tiče perioda koji će igrač provesti izvan terena, radi se o otprilike osam mjeseci pauze. Za Ališaha je ova sezona naravno završena, a pitanje je kada će opet na teren u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

18-godišnji veznjak u aktuelnoj sezoni je odigrao dva meča u Premijer ligi za seniore i 10 u juniorskoj Premijer ligi, a za juniore Sarajeva postigao je jedan gol.

Ovaj produkt Akademije Sarajeva trebao je dobiti pravu priliku u drugom dijelu sezone, ali desila se ta nesretna povreda u jeku zimskih priprema.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Djokanovic je jedini dobar igrac iz FKS i bez konkurencije najbolji igrac lige. U intervjuu prosle sedmice momak fino kaze da zeli ostati do ljeta i pomoci u borbi za Europu, ali Jasno da ga hadzic i starleta mirvic zele prodati i ulrasti jos koju markicu prije nego sto ih utrpani kerojed ne otjera.
3 8
bazaorao
FK Žalgiris hehehe
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi