Ivan Brkić i službeno u Rigi: Ostat ću najvjerniji navijač Zrinjskog

Sada već bivši golman Zrinjskog govorio za SportSport.ba

Ivan Brkić i službeno u Rigi: Ostat ću najvjerniji navijač Zrinjskog

Ivan Brkić i službeno je novi igrač latvijskog prvaka Rige.

Sada već dojučerašnji golman Plemića jučer se oprostio sa suigračima u Međugorju a danas je na stadionu mostarskog kluba razdužio opremu i skoro putuje u Dubai gdje se momčad Rige nalazi na pripremama. Upravo tu smo i uhvatili Ivana koji je odgovorio nekoliko pitanja za SportSport.ba.

Ivane, došlo je vrijeme rastanka?

"Da, nakon dvije i pol godine stvarno mi nije lako otići iz Mostara" - otpočeo je Brkić i dodao:

"Ovdje sam bio stvarno sjajno prihvaćen od strane navijača, kluba i suigrača i to zaista nikada neću moći zaboraviti. Zrinjski ću i dalje stalno pratiti i biti veliki navijač kluba i svaka njihova pobjeda radovat će me kao da sam i dalje igrač ovog kluba."

Ponuda prvaka Latvije nije se mogla odbiti?

Oglasi

"Uz dogovor s ljudima iz kluba i ponudu koju sam dobio, ispalo je sve dobro na obostrano zadovoljstvo pošto će klub dobiti i nešto novca na ime odštete budući da sam imao ugovor do maja mjeseca."

I pored tvog odlaska gol Zrinjskog ostat će siguran.

"Pa tako je, tu su dva vrhunska golmana, Soldo i Varvodić, koji imaju veliko iskustvo. Mislim da će trener biti na slatkim mukama kada bude birao nekog od njih dvojice i tu neće biti problema jer ko god preuzme 'jedinicu' neće biti problema samo da nastave s radom i željom kao do sada. Mi smo jedan drugoga gurali prema naprijed te uz trenera Feđu Kulaglića koji to stvarno drži na jednoj vrhunskoj razini mislim da zaista neće biti problema."

U Premijer ligi događaju se promjene u klubovima, dosta je novih igrača, odlazaka, evo iz FK Sarajevo otišla su možda i ponajbolja dva nogometaša, kako vidiš rasplet u borbi za titulu u našem prvenstvu?

"Sigurno je da se iz Premijer lige, koliko god se u nju želi doći, ima niz momaka koji su tu duži period i koji žele promjenu i korak više u karijeri. Prirodno je da se žele osigurati jer svi sanjamo o tome. Sarajevo je dosta odmaklo od sviju, a Zrinjski treba gledati samo sebe i osigurati Europu i onda se u miru pripemati za naredne sezone. Postoje i dalje šanse, no one nisu velike, ali ne treba se prestati nadati da se nešto može promijeniti. Što se tiče afirmacije igrača, posebno onih mladih, smatram da je ovo jako kvalitetna liga koja je mene podigla kao golmana, te sam zahvalan Zrinjskom što mi je dao priliku da se ovdje pokažem. Nadam se da sam opravdao očekivanja kluba i navijača."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivanu smo poželjeli sreću u Latviji uz nadu da ovo nije njegova posljednja izjava za SportSport.ba

"Sigurno da nije, bit će toga. Vama također hvala na svim intervjuima i objavama vezanim za mene

Promo

Top Komentari

Klackalica
Fer i korektan momak skroz. Sretno Brkiću !
2 3
Grohot
#usracuse
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi