"Pantere među stativama": Ko su najbolji golmani Premijer lige?

"Pantere među stativama": Ko su najbolji golmani Premijer lige?

A. Beganović

Spuštena je zavjesa na prvi dio premijerligaške sezone u kojem je aktuelni prvak FK Sarajevo pokazao najviše.

Sarajevo je na odmor otišlo bez poraza sa devet bodova više od drugoplasiranog Željezničara, a kao najbolji golman prvog dijela sezone, odnosno kao golman koji je najviše puta svoju mrežu sačuvao netaknutom na odmor je otišao Vladan Kovačević.

Vladan Kovačević
Vladan Kovačević FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

29 nastupa
29 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Golman Sarajeva i mladi reprezentativac naše zemlje upisao je 16 nastupa u prvom dijelu sezone, a u sedam navrata je uspio sačuvati svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza njega po ovom parametru nalaze se tri golmana. Bojan Pavlović (Borac), Adnan Golubović (Sloboda) i Ivan Brkić (Zrinjski) po šest puta su svoje mreže sačuvali netaknutim, dok su po pet puta svoj gol sačuvali Filip Erić (Željezničar), Semir Bukvić (Mladost) i Nevres Fejzić (Tuzla City).

Četiri "clean sheeta" upisao je Martin Zlomislić, dok su po tri puta mreže netaknutim sačuvali golmani Veleža, Adnan Bobić i Slaviša Bogdanović, s tim da je ovaj drugi branio na pet mečeva, pa je procentualno po ovom parametru najuspješniji.

Top Komentari

Rajvosa2021
Na svu srecu gotivim FKS , jer da je neki drugi klub u pitanju, kad ovo procitam- nasikiro bi se i citavu noc nebi oka sklopio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi