Ivan Crnov pronašao novi klub, ostaje u Premijer ligi BiH

Nekadašnji fudbaler Željezničara potpisao za Krupu

Ivan Crnov pronašao novi klub, ostaje u Premijer ligi BiH

FK Krupa je novu sezonu Premijer lige BiH otvorila sigurnom pobjedom nad Čelikom rezultatom 3:1.

Momci iz Krupe na Vrbasu su ovom pobjedom pokazali da će i ove sezone biti respektabilan protivnik, te da će ekipa koju sa klupe predvodi mladi bh. stručnjak Branislav Krunić i ove sezone biti tvrd zalogaj i za najveće favorite domaćeg prvenstva.

Da se u Krupi ozbiljno radi na rješavanju igračke križaljke za novu sezonu govori i činjenica da je ugovor sa ovim klubom potpisao i nekadašnji fudbaler Širokog, Zrinjskog i Željezničara Ivan Crnov, za kojeg se jedno vrijeme špekulisalo da je na pragu inostranog angažmana.

Ovaj krilni fudbaler bi trebao biti veliko pojačanje za Krupu, a prvi čovjek kluba Dragomir Ilić je za SportSport.ba istakao da se nada da će Crnov u Krupi pronaći pravu formu:

"Crnov je potpisao ugovor na godinu dana. Nadamo se da će iskoristiti ovaj period kako bi se vratio u pravu takmičarsku formu u kakvoj je bio u prošlosti".

Podsjetimo, Crnov je u januaru prošle godine stigao u Željezničar kao pojačanje, ali su povrede poremetile planove ovog fudbalera i kluba sa Grbavice, pa je po okončanju minule sezone napustio redove Željezničara.

Krupa u svojim redovima ima nekoliko izuzetno perspektivnih i talentovanih igrača koji privlače interes klubova u BiH i inostranstvu. Jedan od njih je i Elvir Koljić čija sudbina još nije poznata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koljić je jedno vrijeme boravio Lechu na posudbi, ali se zbog povrede nije uspio nametnuti u ovom klubu, pa se vratio u Krupu. Ipak, čini se da je samo pitanje vremena kada će on ponovo napustiti FK Krupa.

"Iskreno, za njega postoje ozbiljne ponude o kojima smo i jučer sa njim razgovarali. Ovo je drugi ili treći put da pričamo i ja mislim da će on otići, a kada i gdje to se još ne zna. Mislim da je on igrač koji zaslužuje odličan angažman sa pravim ugovorom, za razliku od nekih nuđenih posudbi", poručio je Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi