Ivan Jolić ponovo u Varteksu

Povratak na mjesto stare slave

Ivan Jolić ponovo u Varteksu

Adnan Beganović

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Jolić, napustio je redove slovenačkog Interblocka i po svemu sudeći karijeru će nastaviti  u klubu u kojem je i stekao potpunu afirmaciju, varaždinskom Varteksu.

Jolić je u varaždinskom prvoligašu igrao u periodu od 2002. do 2006. godine, a u posljednjoj sezoni provedenoj u dresu popularnih Krojača, sa 15 golova bio je i najbolji strijelac kluba.

Dobre igre u Varteksu nisu ostale nezapažene, pa ovaj nekadašnji mladi reprezentativac naše države odlazi u izraelski Hapoel, gdje se zadržava jednu sezonu, te nakon toga fudbalski put ga vodi u slovenački Interblock.

U dresu slovenačkog prvoligaša odigrao je 37 utakmica i pritom postigao 7 golova. Ovu vijest potvrdio je i sportski direktor Krojača, Samir Toplak, koji je za hrvatske medije rekao:

„Načelno smo sve dogovorili, tako da vjerujem kako će se Jolić već danas pojaviti na pripremama“.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.