Ponovo tužna vijest u Splitu - Ivan Jurić odbio HNK Hajduk

Ne preuzima Bile

Ponovo tužna vijest u Splitu - Ivan Jurić odbio HNK Hajduk

Eldar Ganibegović

Ivan Jurić bio je jedan od kandidata za preuzimanje klupe HNK Hajduk, no od njegovog dolaska na Poljud nema ništa.

Prije nešto više od mjesec dana pojavila se informacija da bi HNK Hajduk mogao preuzeti Ivan Jurić i navijači ovog kluba u toj nadi su živjeli sve do danas.

Posebno se u proteklih nekoliko dana aktivno pisali kako je 48-godišnjak blizu splitskog kluba, te kako se sve dogovorio s predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem, te sportskim direktorom Nikolom Kalinićem.

Čekala se samo potvrda klupskog Nadzornog odbora, no do toga nije došlo. Ivan Jurić je odustao od svega iz nepoznatog razloga.

Sada HNK Hajduk ostaje u potrazi za nasljednikom Ivankovića, a nakon što je još jednu sezonu završio bez osvojenog trofeja uprkos velikoj euforiji zimus nakon određenih pojačanja.

U HNL je Hajduk završio treći iza Dinama i Rijeke, dok je u Kupu Hrvatske takmičenje završio u polufinalu gdje je bolji bio Dinamo.

Oglasi

Mislav Karoglan je smijenjen, privremeno je stigao Jure Ivanković, a nakon što je Ivan Jurić odustao od posla, Hajduk nastavlja potragu za novim trenerom.

Zanimljivo je da se s Hajdukom povezivao i bh. stručnjak Feđa Dudić, koji je Radnički iz Kragujevca odveo u Evropu nakon što je ovaj tim preuzeo u borbi za ostanak.

Potražite više informacija na temu HNL:

Što se Ivana Jurića tiče, on je u trenerskoj karijeri do sada radio samo u Italiji. Vodio je Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino.

Italijanski novinar Nicolo Schira je jučer objavio da je Ivan Jurić odbio i jednu bogatu ponudu iz Saudijske Arabije jer želi ostati u Evropi, a navodno ima ponude i iz Francuske, Italije i Španije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi