Ivan Karačić na pragu osvajanja titule u Švicarskoj

Kadetten vodi sa 2:1 u seriji

Ivan Karačić na pragu osvajanja titule u Švicarskoj

Reprezentativac BiH Ivan Karačić pružio je dobru partiju u sinoćnjoj pobjedi svog Kadetten Schaffhausena nad Wacker Thunom (32:21).

Karačić je postigao četiri pogotka i bio je jedan od boljih igrača na terenu, gdje je Kadetten pobjedom poveo sa 2:1 u finalnoj seriji i tako došao nadomak osvajanja titule prvaka Švicarske.

Kada je riječ o samoj utakmici, domaći tim je većim dijelom susreta kontrolisao rezultat, a ključno je bilo drugo poluvrijeme u kojem je Kadetten slavio sa osam golova razlike (19:11).

Četvrta utakmica finala prvenstva Švicarske igra se u nedjelju, a tada će Schaffhausen imati priliku osigurati novu titulu prvaka države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi