Ivan Katalinić preuzeo Šibenik

Trenirao i klubove u našoj zemlji

Ivan Katalinić preuzeo Šibenik

S. Mlaćo

Nogometaši Šibenika, koji proteklu sezonu nisu uspjeli izboriti plasman u 1.HNL danas će početi sa pripremama za novu sezonu 2.HNL, a sa klupe će ih predvoditi iskusni Ivan Katalinić.

Šibenčani su tokom cijele sezone u drugom rangu hrvatskog nogometa bili prvi, ali su na kraju ispustili prednost Cibaliji, da bi u susretima  savladani od Istre 1961 iz Pule.

Katalinić je u Hrvatskoj do sada vodio Hajduk, Osijek, Zadar, Varteks, Rijeku, Zagreb, Split, Saven Belupo, Dugopolje, a bio je i trener u našoj zemlji, tačnije sa klupe je predvodio Gošk, Posušje, Široki Brijeg i bihaćko Jedinstvo, gdje i imao svoj posljednji angažman. Svoj trenerski posao obavljao je i u Ukrajini, Albaniji, Izraelu...

"S Hajdukom sam bio prvak Prve lige, s Dugopoljem Treće lige, a sada želim sa Šibenikom biti prvak Druge lige. Taj sportski motiv jedan je od razloga zašto sam došao ovdje. Ali, neće biti lako. Valja se dobro ekipirati, jer bez kvalitetnih igrača teško možeš ostvariti dobar rezultat", kazao je Katalinić za službenu stranicu tima sa Šubičevca.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba istaći da u redovima Šibenika nastupa i bivši igrač FK Sarajevo,  Bugojanac Mehmed Alispahić, a za svog prvog pomoćnika Katalinić je izabrao Ivu Šupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije