Žestoko na derbiju Dinama i Hajduka: Sudiju igrači spašavali od Ivana Leke

Dobio crveni karton

Žestoko na derbiju Dinama i Hajduka: Sudiju igrači spašavali od Ivana Leke

Midhat Šljivak

Dinamo i Hajduk večeras su utakmicom Superkupa na Maksimiru otvorili sezonu u hrvatskom fudbalu. Nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0, a gosti iz Splita u nastavku na klupi neće imati trenera Ivana Leku koji je isključen.

Golova u prvom poluvremenu u velikom derbiju Dinama i Hajduka nije bilo, ali je varnica u samom finišu itekako bilo.

Trener gostiju iz Splita Ivan Leko dobio je dva žuta kartona u nekoliko sekundi. Nije se Leki dopala jedna odluka sudije Darija Bela, pa je odlučio da mu to lično i kaže.

Žestoko je Leko reagovao. Bel mu je prvo pokazao žuti karton, a nakon što je nastavio pričati i protestvovati, sudija mu pokazuje i drugi žuti, te je trener Hajduka morao van terena.

Oglasi

Crveni karton je još više razljutio Leku. Krenuo je da se obračuna sa sudijom, ali srećom u toj namjeri su ga zaustavili igrači Hajduka.

Leko će tako s tribina gledati drugo poluvrijeme, a ekipi će s klupe voditi bh. stručnjak Adnan Čustović.

Leko je za ovaj meč poslao ovih 11 igrača na teren: Lučić - Sigur, Šarlija, Ferro, Melnjak - Pukštas, Krovinović - Dolček, Benrahou, Dajaku- Mlakar

Igor Bišćan je s druge strane izveo ovaj sastav: Livaković - Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić - Bulat, Mišić - Špikić, Baturina, Ivanušec - Petković.

Hajduk: Lučić - Sigur, Šarlija, Ferro, Melnjak - Pukštas, Krovinović - Dolček, Benrahou, Dajaku- Mlakar.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi