Ubjedljivo su najgora ekipa u ligi, a novo pojačanje im je Ivan Lendrić

Hrvatski napadač ima novi klub

Ubjedljivo su najgora ekipa u ligi, a novo pojačanje im je Ivan Lendrić

E. Ganibegović

Ivan Lendrić ima novi klub.

Hrvatski napadač novi je igrač bugarske ekipe Tsarsko Selo iz Sofije, koja se nalazi na posljednjem, 14. mjestu u bugarskoj Parvoj ligi i do kraja ih očekuje borba za opstanak u ligi s Pirinom, Lokomotivom iz Sofije i Botevom.

Lendrić je posljednji angažman imao na Kipru gdje je u tekućoj sezoni upisao samo jedan nastup za ekipu Nea Salamis.

Navijači u Bosni i Hercegovini ga pamte po dvije epizode u Zrinjskom, a naročito po tome što je u dva navrata oblačio i dres FK Željezničar iz kojeg je 2017. godine napravio i transfer karijere kada je otišao u francuski Lens.

Treba spomenuti i da je dva puta bio najbolji strijelac Premijer lige BiH. Prvi put 2011. godine sa 16 golova u dresu Zrinjskog, a 2017. godine s tri gola više u dresu Željezničara.

Karijeru je počeo u Hajduku, a igrao je još za Lokomotivu, Zulte Waregem, Kapfenberg, Sudtirol, Celje, Milsami, AOK, Olimpiju i Hermannstadt.

Odigrao je 35 utakmica za omladinske selekcije Hrvatske, ali šansu u A timu ovaj 30-godišnjak nikada nije dobio. 

Top Komentari

anga
Pa kakva ekipa takav i igrac
6 0
Fareus1921
Hr. Hazard ili Bale
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi