Ivan Matić: Mi nismo iznenađenje, preko pauze se planiramo pojačati
Nogometaši HNK Neum nakon zimskog dijela prvenstva drže odličnu treću poziciju u 2.ligi Federacije u zoni Jug.

Trener HNK Neum za SportSport.ba

Ivan Matić: Mi nismo iznenađenje, preko pauze se planiramo pojačati

Nogometaši HNK Neum nakon završene polusezone u drugoj ligi Federacije - Jug mogu biti jako zadovoljni i igrama i plasmanom na treće mjesto ljestvice odmah iza Posušja i Klisa. Neumljani imaju isti broj bodova kao čitlučko Brotnjo no nalaze se ispred njih zbog bolje gol razlike.

Povodom odlično odigrane polusezone u ovom takmičenju kontaktirali smo trenera HNK Neum Ivana Matića i zamolili ga da prokomentira da li je zadovoljan plasmanom, da li je poredak realan, te smo i između ostalog pitali i za klupske ambicije u narednom periodu te da li općina i lokalni gospodarstvenici prepoznaju rezultate Neumljana i da li je klub adekvatno ispraćen s te strane.

"Trećim mjestom smo jako zadovoljni no uvjerenja smo da smo trebali imati i koji bod više jer svaku utakmicu koju smo pobijedili smo zasluženo pobijedili, no ostaje žal za par bodova koje smo nesretno i nezasluženo izgubili" - govori Ivan Matić i nastavlja: "da smo te utakmice pobjedili to bi bilo naravno još bolje i bili bi uz sami bok vodećem dvojcu koji je zasluženo tu gdje jeste".

"Stanje na tablici je realno jer Posušje i Klis su dvije najkvalitetnije ekipe, a tu bih dodao momčad Troglava koja je ovaj dio sezone odigrala lošije od očekivanog. Mi se često spominjemo kao iznenađenje no za mene osobno to nismo jer tko je pratio ligu prošle sezone zna da smo mi ekipa koja je na proljeće prošle sezone bila druga najuspješnija momčad po bodovima u proljetnom dijelu prvenstva. Od tada nam je ostao veliki dio ekipe i ovo sada je samo nastavak kontinuiranog slaganja momčadi".

Koje su ambicije HNK Neum u daljnjem radu i takmičenju?

"Ambicije su prije svega,  da imamo mladu momčad, a to imamo jer svaku utakmicu nam počinje 7-8 igraca ispod 21 godine, a imamo samo dva igrača starija od 22 godine  od 20 nogometaša ukupno. Na zimskoj pauzi cemo se pojačati ciljano na dvije ili tri pozicije i u obzir dolaze samo igrači koji čine razliku na terenu,  te da budu prava pojačanja i onda ćemo vidjeti koliko će nam to sve skupa  donijeti,  no cilj je visoki plasman sa što više mladih i domaćih igrača i polako stvaranje prave ekipe koja će kada za to dođe vrijeme napraviti iskorak. Imamo upravu koja se trudi ispuniti sve ono što treba da budemo kvalitetni i da imamo sve uvjete za rad, također podršku gospodarstvenika i lokalne vlasti te se samo nadamo da ćemo uskoro još više raditi na infrastrukturi i tu se podignuti na jos veci nivo".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Znači u klubu se dobro radi u omladinskoj školi?

"Naravno.Htio bih posebno istaknuti nasu školu nogometa koja je prepoznata po kvalitetnom radu i u kojoj brojimo veliki broj mladih igrača u 5 kategorija. Imamo suradnju sa HNK Hajduk koji nam pomaže i koji nas prati te činjenica da su nam kadeti na drugom mjestu,pioniri na prvom, predpioniri na trećem govori sama za sebe i to je ono sto nas cini zadovoljnim i čemu moramo težiti, odgoju i stvaranju kvalitetnih ljudi pa nakon toga i igrača. Za kraj bih se zahvalio Vama i SportSport.ba portalu što je prepoznao kvalitetan rad i pozitivnu priču koja se odvija u našem klubu" - završio je trener Neumljana Ivan Matić razgovor za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije