Svima je na Poljudu zadrhtalo srce zbog Ivana Perišića, a onda je stigao bolan šamar realnosti
Foto: Ante Cizmic/Cropix

Hajduk je uspio savladati Istru

Svima je na Poljudu zadrhtalo srce zbog Ivana Perišića, a onda je stigao bolan šamar realnosti

Admin Čaušević

Kada je spiker prozvao ime Ivana Perišića prije početka utakmice Hajduk - Istra 1961 većina gledatelja na stadionu Poljud ustala je na noge kako bi pozdravila legendarnog Vatrenog i povratnika u splitske Bijele. 

Perišić se na opšte iznenađenje našao u rosteru za utakmicu Hajduk - Istra 1961, a navijači Splićana su ga sa oduševljenjem dočekali kada ga je spiker prozvao.

Bez obzira na loše vrijeme tribine Poljuda su bile odlično ispunjene, a rijetko ko se nije oglasio aplauzom ili ovacijama kada se na razglasu čulo ime i prezime bivšeg igrača Intera, Bayerna, Tottenhama i drugih klubova.

Vjerovatno je mnogim navijačima Hajduka i zaigralo srce od radosti kada su svog novog miljenika vidjeli da konkuriše za jedan meč.

Perišić na zagrijavanju pred utakmicu Hajduk - Istra 1961; Foto: Ante Cizmic/Cropix

Perišić se i na nekim ranijim utakmicama znao zagrijavati prije meča, ali ga trener Mislav Karoglan ne bi stavljao u roster kao što je to bio slučaj danas.

Međutim, kada je počela i završila utakmica stigao je bolan šamar realnosti za sve Hajdukovce koji žele vidjeti Perišića što prije na terenu.

Oglasi

Naime, Perišić je sve vrijeme proveo na klupi s tim da je znao ustati u slučaju pojedinih uzbuđenja ili kao što je to bio slučaj kod pobjedonosnog gola Krovinovića.

Iako je počeo trenirati čak i konkurisati za mečeve legendarni Hrvat će morati sačekati još nekoliko sedmica za povratak na teren i to se gotovo pa sigurno neće desiti prije kraja aprila.

Hajduk će u periodu od 30. marta do 13. aprila igrati susrete koji bi u konačnici mogli i odrediti prvaka i to protiv Dinama, Rijeke i Osijeka, a kako sada stvari stoje potrebno je čudo da Perišić zaigra.

Dosadašnje prognoze su takve da će se Perišić na teren vratiti 27. aprila kada na Poljud stiže već otpisani Rudeš, pa ostaje da se vidi da li će to biti kasno za Hajduk.

Teško je vjerovati da će iskusni 35-godišnjak forsirati koljeno i žuriti sa povratkom na teren pošto vjerovatno ima i planu da nastupa na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi