Čovjek od riječi ili ne? Perišić je od danas slobodan, već je dao obećenje gdje nastavlja karijeru

Hrvat ima slobodne papire

Čovjek od riječi ili ne? Perišić je od danas slobodan, već je dao obećenje gdje nastavlja karijeru

Admin Čaušević

"Potvrđujemo odlazak Ivana Perišića po završetku ugovora. Zahvaljujemo Ivanu na služenju klubu i želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručili su iz Tottenhama te zvanično potvrdili ono što je u zraku već mjesecima.

Perišić je posljednjih šest mjeseci ugovora sa Tottenhamom proveo kao posuđen igrač u Hajduku, a iz londonskog kluba su danas i zvanično potvrdili njegov odlazak.

Nakon što je dobio slobodne papire automatski se postavilo pitanje gdje će Perišić nastaviti karijeru. Obećanje je dao još prije nekoliko mjeseci, ali hoće li ga i ispuniti?

Kada je zimus predstavljen u Hajduku, Perišić je potpisao posudbu, a nakon toga dao riječ da će potpisati jednogodišnji ugovor sa Splićanima uz dogovor da može otići u slučaju atraktivne ponude.

Poznavajući Perišića i njegove ljudske osobine za očekivati je da 35-godišnjak održi riječ i ostane na Poljudu barem do augusta, a možda i duže u zavisnosti od Hajdukovog evropskog izleta.

Situacija je takva da Perišić 1. jula i zvanično treba postati novi igrač Hajduka, ali kako će imati obaveza sa reprezentacijom još treba sačekati i zvaničnu potvrdu.

Oglasi

Perišića u nekoliko narednih sedmica očekuju nastupi na Evropskom prvenstvu s Vatrenima i sigurno će potpuni fokus biti možda na posljednje veliko takmičenje u karijeri.

Iskusni krilni fudbaler je u minuloj polusezoni skupio osam nastupa za Hajduk uz jedan gol. Istovremeno uspio se stići oporaviti od teške povrede koljena.

Sada kada je potpuno spreman navijači Hajduka ga s nestrpljenjem čekaju vidjeti u bijelom dresu, međutim na konačnu odluku o svemu morat će sačekati kraj Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Inače, u ponedjeljak navečer Perišić je nakon skoro godinu dana odsustva zaigrao i za Vaterne. Bio je starter u prijateljskom duelu sa Sjevernom Makedonijom.

"Vratio sam se", poručio je iskusni fubaler u objavi na Instagramu uz priloženih nekoliko fotografija sa susreta kojeg su Hrvati dobili sa 3:0.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi