Snovi kratkog daha: O Perišiću i Livaji kruže za navijače Hajduka bolne glasine, ne žele ih čuti
Foto: Pixsell

Učestalo se špekuliše o odlasku

Snovi kratkog daha: O Perišiću i Livaji kruže za navijače Hajduka bolne glasine, ne žele ih čuti

Admin Čaušević

Navijači Hajduka su u 2024. godinu ušli sa prvog mjesta na tabeli, tokom pauze ekipi se pridružio i Ivan Perišić te je u januaru osvajanje titule prvaka izgledalo kao realnost, međutim Splićani su još jednu sezonu završili bez šampionskog pehara, ali i trofeja Kupa Hrvatske.

Kako sad stvari stoje upitno je da li će navijači Hajduka dočekati trenutak u kojem će Marko Livaja i Ivan Perišić zajedno zaigrati u dresu Majstora s mora pošto glasine koje kruže uopšte nisu optimistične.

Livaja je silno želio titulu s Hajdukom i dosta toga je stavio na kartu. Igrao je u proljetnom dijelu sa injekcijama te je skupio platio preuzeti rizik. Povrijedio se u derbiju za titulu protiv Dinama i od taga nema na terenu.

U međuvremenu se suočio sa brojnim kritikama, posebno je bio na udaru kad je snimljen kako igre padel dok su njegovi saigrači bili na radnom zadatku i gostovanju Istri 1961.

Sada čak stižu vijesti da bi Livaja mogao napustiti Poljud. Pojedini hrvatski mediji pišu da za njega postoji interes iz Grčke, zemlju koju sjajni napadač rado posjećuje i gdje je nastupao u dresu AEK-a.

"Desetka" Hajduka ima 30 godina, daleko je od penzije te se još uvijek stigne okušati u nekom drugom inostranom klubu pa će definitivno biti na iskušenju da li otići ili ostati na Poljudu.

Oglasi

Bit će zanimljivo i ko će biti kapiten Hajduka u novoj sezoni. Traku je u tekućoj sezoni uglavnom nosio Livaja, a u posljednjem meču protiv Gorice ta čast je pripala Perišiću koji je bio i starter.

Dosta je upitnika i oko Perišićeve budućnosti. Posudba iz Tottenhama ističe kroz nekoliko sedmica te je za očekivati da će iskusni bočni fudbaler održati riječ i potpisati jednogodišnji ugovor sa Hajdukom.

Informacije iz hrvatskih medija su takve da bi 35-godišnjak vrlo lako mogao napustiti Poljud onog trena kada Hajduk okonča svoje nastupe u Konferencijskoj ligi. Naravno bit će potrebne i čvrste garancije za njegov pristanak da ostane.

Sve će zavisiti kakvu ekipu će napraviti Hajduk i ko će biti imenovan za trenera, pa čak da li će i Livaja ostati u timu. U svemu bi ključnu ulogu trebao imati Nikola Kalinić za kojeg se sprema uloga sportskog direktora.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ukoliko bi na ljeto Hajduk napustili Livaja i Peršić bili bi to definitivno ozbiljni udarci za ovaj klub pošto se radi o fudbalerima koji su klasa iznad za HNL i na neki način ostaje gorčina što do sada nisu uspjeli zaigrati zajedno.

Da li će se to desiti pokazat će sedmice pred nama. Jedno je sigurno, nova Uprava Splićana će u narednom periodu imati pune ruke posla jer će osim razgovora sa prvim zvijezdama ekipe, morati izabrati i novog šefa stručnog štaba.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi