Kako je onda Perišić uspio? Da je Mandžukić unikatan u svijetu fudbala pokazala je scena s Ronaldom
Foto: Pixsell

Bivši napadač sinonim za hladnoću

Kako je onda Perišić uspio? Da je Mandžukić unikatan u svijetu fudbala pokazala je scena s Ronaldom

Admin Čaušević

Hrvatska je u generalnoj probi pobijedila Portugal sa 2:1. Meč se igrao u Lisabonu, a tom prilikom su se srela mnogobrojna poznata lica iz obje selekcije. Najveća zvijezda je svakako bio Cristiano Ronaldo koji nije oblačio kopačke.

Društvenim mrežama je počela kružiti zanimljiva fotografija sa druženja Marija Mandžukića i Cristiana Ronalda, bivših saigrača iz Juventusa. Još jednom je do izražaja došla ozbiljnost bivšeg hrvatskog napadača.

Mandžukić je poznat kao osoba kod koje je jako teško izmamiti osmijeh na licu, a čini se da to nije uspjelo ni Ronaldo ma koliko se Portugalac trudio.

Na fotografiji se može vidjeti kako fudbaler Al Nassra kroz smijeh objašnjava nešto svom bivšem saigraču, dok ga Mandžukić pomno sluša bez ikakvih emocija.

Nije poznato o čemu je čuveni dvojac razgovarao, ali čini se da Ronaldo nije uspio izmamiti osmijeh kod danas člana stručnog štaba reprezentacije Hrvatske.

Možda bi slavni Portugalac trebao potražiti savjet od Ivana Perišića pošto je uoči utakmice fotografi Pixsella uspio zabilježiti trenutak kada se Mandžukić smije.

Oglasi

Perišić i Mandžukić su se nalazili u društvu Joao Cancela i na fotografiji se moglo vidjeti kako se hrvatski duo smije i čini se da je fudbaler Hajduka taj koji je uspio izmamiti osmijeh kod bivšeg reprezentativnog kolege.

Ronaldo je pokušavao nasmijati Mandžukića, ali uzalud

Tokom igračkih dana Mandžukić je djelovao jako ozbiljno u svakoj situaciji. Poznat je i njegov viralni snimak iz vremena dok je igrao za Juventus kada je dobio nadimak: "Mr. No Good."

Hrvat je na svako pitanje odgovarao sa "Nije dobro" i uspijevao je da zadrži emocije. To je jedan od razloga zašto bio i omiljen među tifozima Bianconera.

Da Mandžukić ne voli puno da priča svojevremeno je otkrio i Zlatan Ibrahimović kada su Šveđanin bh. korijena i bivši hrvatski napadač na kratko bili članovi Milana.

"Mandžukićeve prve riječi? Mandžukić je osoba od malo riječi. To su mi govorili, ali im nisam vjerovao", kazao je Ibra prije nekoliko godina te nastavio:

"Pokušao sam mu se obratiti i na njegovom jeziku, obratio sam mu se na italijanskom, ali ništa", ispričao je Zlatan.

Mandžukić se od fudbala oprostio u septembru 2021. godine, a ubrzo nakon toga je postao i dio stručnog štaba Zlatka Dalića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi