"Asterix" s fotografije je jedan od najboljih veznjaka današnjice

Prepoznajte li ga?

"Asterix" s fotografije je jedan od najboljih veznjaka današnjice

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri su tokom karijere učestvovali u različim reklamnim spotovima, a neki su bili i neprepoznatljivi. 

Trošiti riječi na igračke kvalitete Ivana Rakitića je zaista suvišno. Radi se o jednom od najboljih veznjaka današnjice koji je na klupskom nivou osvojio sve što se može osvojiti.

Dečko rođen u Švicarskoj koji je nosio dres reprezentacije Hrvatske duže od deset godina je svoj kvalitet dokazivao u Schalkeu, Barceloni i Sevilli.

Prije skoro 12 godina Rakitić je učestvovao u reklami jedne hrvatske televizije na koji zbog načina na koji je bio obučen jako ličio na lika iz crtića, popularnog Asterixa.

Odlični veznjak je imao zapuštenu kosu, nosio je brkove i trenerku iz 80-ih i danas se vjerovatno sam sebi nasmije kada vidio ovu fotografiju.

Oglasi

Inače, ovaj 33-godišnjak je poznat kao veliki dobrotvor i osoba koja je uvijek spremna da prileti u pomoć. Bh. javnosti je dobro poznata priča o njegovoj donaciji semafora na gradski stadiono u Bijeljini.

Rakitić je bio član slavne generacije Barcelone koja je 2015. godine osvojila trostruku krunu, međutim njegov odlazak s Nou Campa nije bio baš najbolji jer je Ronald Koeman odlučio da ga prekrži.

Hrvat se vratio u Sevillu i za sada napravio pravi potez. U Andaluziji se osjeća najbolje kako on tako i njegova supruga Raquel Mauri s kojom ima dvoje djece.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dugo godina je nosio i dres hrvatske reprezentacije. Od Vatrenih se oprostio u septembru 2020. godine nakon 106 odigraniih utakmica i 15 golova. Najveći uspjeh je svakako srebro s Mundijala u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti