Šta Slobodu očekuje u Banjoj Luci: "Jako i agresivno u utakmicu, te doći do bodova"

Važan meč za Tuzlake

Šta Slobodu očekuje u Banjoj Luci: "Jako i agresivno u utakmicu, te doći do bodova"

Pred tuzlanskom Slobodom slijede dva itekako važna meča u borbi za opstanak.

Tuzlaci su u opasnoj zoni, ali nadaju se da već sutra mogu u Banjoj Luci do bodova.

Rival će biti Borac koji će sigurno igrati Evropu.

"Znamo da nas očekuje teško gostovanje, bez obzira što je Borac već obezbijedio Evropu. Moramo u utakmicu ući jako i agresivno kao što smo to uradili protiv Širokog Brijega. S takvim pristupom, mislim da možemo do bodova, a samim tim i do opstanka u ligi”, rekao je defanzivac Slobode Ivan Šubert u najavi meča.

Sloboda u ovaj meč ulazi sa desete pozicije i u ovom trenutku bi izborila opstanak, jer ligu napuštaju dva tima.

U posljednjem kolu Sloboda će ugostiti FK Željezničar koji sutra dočekuje Posušje.

Oglasi

Plavima će bodovi vjerovatno trebati za plasman u Evropi, pa će i to biti više nego zanimljiva utakmica.

Derbi kola igra se u Mostaru gdje će Velež ugostiti Sarajevo, te je to okršaj direktnih konkurenata za Evropu na kojem nas čeka sigurno dosta uzbuđenja.

Glavni sudija meča Velež - Sarajevo bit će Dragan Petrović iz Banja Luke, dok su njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Damir Lazić (Brčko). Četvrti sudija bit će Dragan Kesić iz Gradiške.

Zanimljiv meč čeka nas i na Grbavici gdje se sastaju Željezničar i Posušje, a oba tima su pod imperativom pobjede. Željo zbog borbe za Evropu, a Posušje zbog opstanka u društvu najboljih.

Meč na Grbavici sudit će Elvedin Topuzović iz Tuzla s pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem (Tešanj) i Aleksandrom Smiljanićem (Laktaši). Miloš Gigović će biti četvrti sudija na meču koji se igra u Sarajevu.

Borac na svom terenu dočekuje tuzlansku Slobodu, a ovu utakmicu sudi Frano Jelić iz Širokog Brijega. Njegovi pomoćnici su Marko Zelenika (Mostar) i Jure Musa (Čitluk), dok je četvrti sudija Darko Gedžić (Brčko).

Zrinjski će u Čitluku igrati protiv Leotara koji traži bodove spasa. Glavni sudija utakmice u Čitluku je Dražen Marić iz Bijeljine s pomoćnicima Božidar Rustić (Gradiška) i Stefan Tešanović (I. Sarajevo). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Derbi začelja u Konjicu igraju Igman i Tuzla City, a na centru će biti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Pomoćnici su Moamer Čaušević i Edin Redžović (obojica Sarajevo), a četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Zanimljivo će biti i na Pecari gdje Široki Brijeg igra protiv Sloge Meridian. Ovu utakmicu sudi Admir Musić iz Sarajeva, a pomoćnici su Davor Beljo i Marko Perić (obojica Mostar). Četvrti sudija će biti Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi