Ivan Tatomirović potpisao za finski Helsinki

Doskorašnji kapiten FK Sarajevo

Ivan Tatomirović potpisao za finski Helsinki

Doskorašnji kapiten FK Sarajevo Ivan Tatomirović karijeru će nastaviti u Finskoj. 

Ovaj 27-godišnji srbijanski internacionalac nakon nekoliko mjeseci uspio je pronaći novu destinaciju, a to je finski HJK Helsinki koji slovi za jedan od najuspješnijih tamošnjih klubova. 

Tatomirović u HJK Helsinki stiže kao slobodan fudbaler nakon što je raskinuo saradnju sa FK Sarajevo i u kratkoj izjavi za SportSport.ba je istakao da je potpisao dvogodišnji ugovor sa višestrukim finskim prvakom. 

"Imao sam nekoliko ponuda u proteklom periodu, ali sam donio odluku da je Helsinki najbolje rješenje za moju karijeru. Vjerujem da sam napravio dobar potez i jedva čekam da debitujem za novi tim. Sa Helsinkijem sam dogovorio dvogodišnju saradnju", kazao nam je Ivan Tatomirović. 

Na kraju dodajmo da je Tatomirović svoju karijeru počeo u Crvenoj zvezdi odakle je 2008. godine otišao u Srem. Nakon epizode u Srbiji odlučio se za dolazak na Koševo i igrajući za FK Sarajevo uspio je od strane navijača dobiti priznanje "Ismir Pintol" koje se dodjeljuje najborbenijem fudbaleru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti