Ivan Tirić narednu sezonu na posudbi u Vitezu

Golman Zrinjskog iz Mostara

Ivan Tirić narednu sezonu na posudbi u Vitezu

Ekipa Zrinjskog iz Mostara u svojim redovima ima najboljeg čuvara mreže u Premijer ligi, a riječ je o 32-godišnjem Ratku Dujkoviću koji je nedavno od strane N/FSBiH proglašen za najboljeg golmana u prošloj sezoni.

Mostarci u svojim redovima imaju još dva dobra golmana, bivšeg mladog reprezentativca Ivana Tirića i juniorskog reprezentativca Gorana Karačića.

Zbog sjajne forme Dujkovića u prošloj sezoni, gdje je primio samo 13 golova u 30 utakmica, Tirić i Karačić nisu imali mnogo prilike da pokažu svoje kvalitete, ali je rukovodstvo kluba pod Bijelim Brijegom odlučilo da Tirića pošalje na posudbu u Vitez.

Tirić je u svojoj karijeri branio za Sesvete, Zagreb i Rudar Kakanj odakle je prije godinu dana stigao u Mostar. Prošle sezone je zabilježio samo dva nastupa i to u okviru Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Budući da se Fabijan Tomić koji je u Vitezu boravio na posudbi iz splitskog Hajduka vraća u matični klub, Vitez je ostao na dvojici golmana, Filipu Perkoviću i Petru Kovaču, tako da će Tirić sigurno dobiti više šanse za igru u narednoj sezoni u dresu Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti