Ivana Lovrić pojačala Debrecen

Nakon Francuske u Mađarsku

Ivana Lovrić pojačala Debrecen

Adnan Beganović

Hrvatska rukometna reprezentativka Ivana Lovrić od naredne sezone nosit će dres mađarskog Debrecena.

Ivana Lovrić iza sebe ima sjajnu sezonu. U ekipi francuskog Metza bila je prva violina, a ovaj klub predvođen hrvatskom reprezentativkom osvojio je prvenstvo i kup u Francuskoj.

Međutim, Metz usljed financijske krize morao je znantno smanjiti proračun za narednu sezonu, te su svim igračicama ponudili smanjenje plate, na šta hrvatska reprezentativka nije pristala. Sjajne igre u prošloj sezoni obezbjedile su Ivani Lovrić da može birati klub gdje će nastaviti karijeru, a ona se odlučila za Mađarsku, odnosno Debrecen.

Prije Metza ova sjajna rukometašica branila je boje zagrebačke Lokomotive i Trogira, a veoma je zanimljivo da je Lovrićeva jedna od najboljih svjetskih igračica u rukometu na pijesku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.