Zvijezda 09 predstavila novo pojačanje

Ivančić potpisao

Zvijezda 09 predstavila novo pojačanje · Zvanično

E. Ganibegović

Zvijezda 09 predstavila je danas novo pojačanje. Novi igrač tima iz Bijeljine je Josip Ivančić koji u Bosnu i Hercegovinu dolazi s Tajlanda.

"Krilni napadač Josip Ivančić (32) novo je pojačanje našeg kluba.

Josip dolazi kao slobodan igrač iz FC Lampang (Tajland). Potpisao je ugovor na godinu dana, a zadužio je dres sa brojem 44.

Josip je u karijeri branio boje FC Sabah (Malezija), HŠK Zrinjski (Mostar), AFC Chindia Targoviste (Rumunija), FK Atyrau (Kazakstan), FC Ashdod (Izrael), FC Hapoel Haifa (Izrael), FC Sheriff Tiraspol (Moldavija), HNK Rijeka (Hrvatska), FC Koper (Slovenija)", objavili su iz Zvijezde 09.

Također, poželjeli su dobrodošlicu novom igraču koji će pojačati konkurenciju u napadu tima iz Bijeljine.

✍️🔴⚪️| Krilni napadač Josip Ivančić (32) novo je pojačanje našeg kluba Josip dolazi kao slobodan igrač iz FC Lampang...

Posted by FK Zvijezda 09 on Sunday, September 10, 2023
Oglasi

Iako je rođen u Zagrebu, Ivančić ima i bh. papire, no svejedno se ne bi vodio kao stranac zbog pravila koje kaže da niko iz zemalja bivše Jugoslavije u Premijer ligi nije stranac, izuzev igrača s Kosova.

Ivančić je igrač koji je u karijeri do sada osvojio četiri trofeja - duplu krunu u Vijetnamu s Ha Noijem 2022. godine, izraleski kup s Hapoelom (Haifa) 2018. godine i moldavsko prvenstvo sa Sheriffom dvije godine ranije.

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine je u dresu Zrinjskog nastupio 19 puta i postigao pet pogodaka uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon šest odigranih utakmica Zvijezda 09 se nalazi na začelju tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine sa samo tri boda, koliko ima i Sloga Meridian.

Top Komentari

SamoSiroki
Ko god ne može nigdje može u zvijezdu 09
1 0
Adohordas
Dobar igrac,cudi me da Zvijezda moze platiti ova imena..fkt su doveli par finuh igraca koji bi movli npr bez problema igrat u Sarwjevo,Zrinjskom..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi