Ivanković: Ćiro mi nije čestitao

Treneru svih trenera visi i drugo mjesto

Ivanković: Ćiro mi nije čestitao

A. Beganović

Fudbalsko prvenstvo Kine ušlo je u samu završnicu, odnosno do kraja je ostalo još jedno kolo u kojem će snage odmjeriti novi prvak Shandnog Luneng, kojeg s klupe predvodi Branko Ivanković, i Shanghai Shenhue, čiji je trener nekadašnji bh. selektor Miroslav Blažević.

Shandnog kolo prije kraja ima 12 bosdova više od Shanghai Shenhue, pa tako Ivanković derbi utakmicu dočekuje bez ikakvog pritiska, dok "trener svih trenera" vrlo lako može ostati i bez pozicije viceprvaka, iako je početkom sezone najavljivao titulu.

Ivanković je nadmudrio Blaževića i pokazao mu da i učenik može nadmudriti učitelja, a u razgovoru za Sportske novosti popularni Tanac je rekao da je razočaran zzbog toga što mu Blažević nije čestitao na naslovu.

"Iz domovine su se javili ZAorislav Srebrić, Ilija Lončarević, Mladen Frančić i Sreten Ćuk. Čestitali su mi na naslovu, no moj najveći suparnik Miroslav Blažević nije mi čestitao", pomalo razočarano govori Ivanković za Sportske novosti.

Tokom cijelog prvenstva Ćiro je isticao da je Shandong osuđen na titulu jer ima bolji igrački kadar, no Ivanković je uzvratio.

"Ja imam dvojicu reprezentativaca, a Ćiro četvoricu. Njegov je predsjednik logističar bez premca, Shanghaiju se pogodovalo i zbog svjetske izložbe Expo. Da ne spominjem najboljeg strijelca lige Kolumbijca Riascosa, pa vrsnog sirijskog reprezentativca i sjajnog Brazilca. Da su barem meni takvi", rekao je za Sportske novosti strateg kineskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.