Ivanković: Djelovali smo bolje i svježije od Radnika

Široki Brijeg stigao na šestu poziciju na tabeli

Ivanković: Djelovali smo bolje i svježije od Radnika

S. Mlaćo
Vrijedna tri boda upisali su nogometaši Širokog Brijega na gostovanju kod Radnika.

Bilo je 2:1 za Širokobriježane koji itekako mogu biti zadovoljni. Sa dvije pobjede u nizu došli su na šestu poziciju.

“Prvo čestitam igračima na današnjoj igri. Ovo su vrlo važna tri boda za nas, prva gostujuća pobjeda ove sezone i veliki psihološki poticaj za nastavak. Što se tiče prvog poluvremena, bili smo skoro perfektni u fazi obrane, tranziciji i visokom presingu. Djelovali smo puno bolje i svježije od FK Radnik Bijeljina. U tom razdoblju mogli smo odvesti utakmicu i na 0:3. U drugom poluvremenu Radnik je krenuo na sve ili ništa, to je rezultiralo nekim odbijenim loptama i prekidima gdje nismo baš najbolje reagirali, ali sve u svemu zaslužena pobjeda“, kazao je trener ovog tima Jure Ivanković.

Ivanković je dobio podršku Uprave kluba nakon odlaska Tonija Karačića i to se pokazalo kao dobar potez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi stručnjak dobro poznaje ekipu, a uz malo sreće, vratio je pobjednički duh i navijači tima sa Pecare itekako mogu biti zadovoljni.

Već u srijedu ova dva tima ponovo će odmjeriti snage, ovaj put u Kupu BiH.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi